Rychlá a zdravá večeře z jedné pánvičky. Pomůže vám skvělý trik se škrabkou

I pokud je vaření koníčkem, ne vždy je čas nebo nálada trávit u plotny spousty času. Pro tyto chvíle se tak hodí rychlé a jednoduché recepty. Jedním z takových vynikající je kuře s bramborem připravené na pánvi. Vše zvládnete pomocí speciální škrabky na zeleninu.

Kuřecí prsa s bramborem trochu jinak

Na strouhání zeleniny můžeme použít buď obyčejné struhadlo nebo speciální škrabku. Tu je možné sehnat v jakékoli prodejně, která se specializuje na kuchyňské potřeby. Pokrm díky odlišnému způsobu zpracování získá mnohem intenzivnější chuť.

Ingredience:

  • 2 oloupané brambory
  • 2 kuřecí prsa
  • 1 vejce
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 100 g mozzarelly (či jiného sýra dle chuti)
  • sůl
  • pepř
  • olej na smažení

Postup:

Obě brambory pomocí škrabky naporcujeme na malé nudličky a ponoříme do hrnce se studenou vodou. Poté nakrájíme na kostičky kuřecí prsa. Brambory scedíme a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Rozklepneme do nich vejce a přidáme sůl, pepř a mouku. Směs promícháme. Do směsi přimícháme kuřecí prsa a opět promícháme, aby se vše spojilo. Připravíme si pánev a necháme na ní rozpálit olej. Směs brambor a kuřete nalijeme na pánev, přikryjeme pokličkou a pečeme po dobu 15 minut. Abychom mohli vzniklou „omeletu“ opatrně otočit, vezmeme si na pomoc talíř, kterým ji přiklopíme a opatrně otočíme na druhou stranu. V tuto chvíli přijde na řadu sýr, kterým vše posypeme. Po opětovném přiklopení pokličkou pečeme ještě 10 minut.

Foto: Shutterstock

Recept na zeleninový salát

Aby bylo menu kompletní, nesmí chybět ani osvěžující salát. K němu bude potřeba:

  • ½ hlávkového zelí
  • 1 salátová okurka (2 malé polní okurky)
  • 1 mrkev
  • 1 svazek petrželové natě
  • 1 lžíce jogurtu
  • 1 lžíce majonézy
  • sůl
  • pepř

Zelí a mrkev nastrouháme a okurky a nať nakrájíme. Všechnu zeleninu smícháme dohromady, přidáme sůl, pepř, majonézu a jogurt a důkladně promícháme. Podáváme společně s bramborovo-kuřecí pochoutkou.

Foto: Shutterstock, zdroj: YouTube, SlowtheCookDown