Vynikající tvarohový koláč hotový za 15 minut. Zvládnete ho i bez vážení surovin

Máte rádi hrnkové recepty? Toto je jeden z nich! Udělejte si výtečný dvoubarevný koláč. Během několika málo minut a s minimem surovin vykouzlíte vynikající pochoutku ke kávě něbo pro neočekávanou návštěvu. Pokud máte doma tvaroh, můžete začít s kouzlením. Přinášíme vám recept na rychlý dezert z tvarohu, kvůli kterému nemusíte vyndavat ani váhu. Tento koláč se totiž odměřuje na hrnky. 

Hrnek místo váhy

Pokud máte recept, u kterého se odměřují surovin na hrnky, lžíce a lžičky, pamatujte si, že se vždy mluví o zarovnaném množství. Jestliže je tedy uveden jeden hrnek mouky, musíte vzít hrnek, který máte třeba na čaj a moukou ho naplnit až po jeho okraj. Stejně tak je to se lžící a se lžičkou.

Litý hrnkový koláč ze dvou částí

Hrnkové recepty se většinou týkají velmi jednoduchých receptů a nejinak je tomu u tohoto litého koláče. Jedná se o velmi jednoduchý recept, který zvládne opravdu každý. Ve finále bude dvoubarevný, musí se tedy připravit dvě části. Na první, kakaovou, si připravte 2 hrnky hladké mouky, jeden prášek do pečiva, hrnek cukru, dvě lžíce kakaa, 1,25 hrnku mléka, 0,75 hrnku oleje a 2 vejce. Kypřící prášek pořádně promíchejte s moukou a všechny ingredience smíchejte dohromady metličkou nebo mixérem, aby vám vznikla kompaktní hmota. Vylijte ji na vymazaný a pomoučený plech, ale trochu těsta si ponechejte na konec.

Foto: Shutterstock

Díky tvarohu nebude dezert suchý

Tvaroh dodá šťávu každému koláči nebo buchtě. Často se do koláčů dává právě proto, aby nebyly suché a nedrolily se v ústech. Připravte si 500 g měkkého tvarohu a přidejte celý vanilkový cukr, hrnek krystalového cukru a balíček vanilkového pudinku. Potom už jen stačí hrnek mléka a dvě vejce. Vymíchejte dohladka a přelijte křížem krážem touto směsí kakaovou část. Na konec použijte ještě zbytek kakaového těsta, kterým dozdobte zbytek koláče. Předehřejte si troubu na 180 °C a pečte přibližně 35 minut. Po uplynutí této doby máte lahodný sladký moučník hotový. Nechte si chutnat.

Foto: Shutterstock, zdroj: Apetitonline