Pokud se vám srazí krém, můžete ho opravit. Stačí zahřát nad párou

Občas se to stane každému. Sražený krém ale nemusí být taková tragédie, jak by se mohlo zdát. Poradíme vám, co můžete udělat, abyste ho nemuseli vyhodit.

Za sražený krém může většinou máslo

I tomu nejlepšímu kuchaři se může srazit krém. Jak se to vůbec mohlo stát a kde se stala chyba? Je velká pravděpodobnost, že i vám se srazil krém proto, že se vysrážela voda z másla. Stane se to v případě, že společně smícháte ingredience různých teplot. Pokud například potřebujete do rozpuštěného másla zašlehat hotový pudink, v žádném případě nesmí být máslo horké a pudink studený. V tu ránu se vám v krému začnou tvořit hrudky. Jak z toho tedy ven? Jak se zbavit nechtěných hrudek a docílit jemného krému? Existuje několik snadných triků.

Zahřátí nad párou

Jeden z nejpoužívanějších triků, jak vyjít z této situace s hlavou vztyčenou, je zahřátí nad párou. Nechte ve velkém hrnci vařit vodu a misku s krémem na něm za stálého míchání zahřívejte. Potom tuto směs můžete opět vyšlehat dohladka. 

Přidání 100% ztuženého tuku

Máte-li doma 100% ztužený tuk, ukrojte centimetrový plátek, nechte ho rozpustit a vychladlý ho zašlehejte do vašeho nepovedeného krému. Uvidíte, že se za malou chvilku stane zázrak a krém bude hladký jedna báseň! Pokud ztužený tuk nemáte, použijte kousek změklého másla. Vyšlehejte ho a postupně ho zašlehávejte do krému. I tak se velmi rychle hrudek zbavíte.

Foto: Shutterstock

Použití mikrovlnné trouby

Určitě máte doma mikrovlnku, která je úžasným pomocníkem i při tomto neštěstí. Vezměte si krabičku s víčkem, která je vhodná do mikrovlnné trouby a vložte do ní hrudkovitý krém. Nechte ho zahřívat 10 sekund a potom ho znovu šlehejte, dokud váš krém nebude krásně jemný.

Až se vám příště při pečení opět srazí krém, nemusíte věšet hlavu. Teď už víte, po čem sáhnout a co v takovém případě dělat.

Foto: Shutterstock, zdroj: autorský článek