Není nad domácí zmrzlinu. Vyrobte si jahodovou podle našeho receptu a už nebudete dělat jinou! Navíc v letních horkých dnech není nic lepšího, než si dát osvěžující chladivou zmrzlinu nebo nanuka. Zatímco venku ve městě nemáte jinou možnost, než si koupit ty plné chemie, barviv a cukru, doma si můžete pochutnávat na něčem mnohem zdravějším.
Recepty na domácí nanuky jsou mnohdy zbytečně složité
Jistě jste i vy někdy narazili na recept na domácí zmrzlinu, který byl poněkud složitý a vyžadoval spoustu ingrediencí, jako je smetana, puding, tvaroh a podobně. My vám přinášíme recept na zmrzlinu, která obsahuje jen dvě ingredience a přitom je opravdu lahodná. Stačí vám jen mléko a jahody. Samozřejmě můžete přidat smetanu, jogurt nebo tvaroh, ale není to bezpodmínečně nutné. Z rozmixovaného ovoce, v našem případě jahod, a mléka dostanete úžasného nanuka, kterého budou milovat nejen děti.
Správný poměr ovoce a mléka
Nanuky jsou nejlepší, když jsou připravené ze sezónního ovoce. Nic se nevyrovná čerstvé chuti jahod, rybízu, borůvek nebo meruněk. Důležité je odhadnout správný poměr, aby nanuky byly tak akorát husté. Na 200 gramů si proto připravte 100 ml mléka. Jahody jsou většinou sladké dost, proto není potřeba doslazovat. Některé ovoce ale může být trpčí, proto je dobré dosladit ho medem nebo čekankovým sirupem, který obsahuje jen malé množství cukrů. Dobře promíchejte a naplňte formičky na nanuky. Nechte zmrazit v mrazáku a za několik hodin si můžete pochutnávat.
Výroba nanuků baví i děti
Máte v období prázdnin často problém s tím, jak zabavit děti? Pokud se rády motají v kuchyni, nechte je připravit nanuky samy. Tohle snadno s vaší pomocí zvládnou. Formičky se navíc dají sehnat v pestrých barvách a veselých tvarech, takže je tvoření nanuků bude určitě bavit.
Foto: Shutterstock, zdroj: Allrecipes, Thekitchn