Hypnóza pomůže s hubnutím a dokáže zbavit depresí. Můžete si ji udělat i sami

Hypnóza je stále zahalena tajemstvím. O tom, že má pozitivní účinky na některé oblasti lidského života, ale není pochyb. V čem všem vám může pomoci? 

Hypnóza: kdy se vědomí střetává s podvědomím

Hypnóza je stav hlubokého spánku a zvýšené sugestibility. Využívá se především při psychoterapiích. Pomocí hluboké hypnózy se vytlačí na povrch vzpomínky a emoce uložené v podvědomí. Terapeut má tak možnost odhalit skryté stránky pacienta a pracovat s ním na hlubší úrovni. Může tak změnit jeho chování a myšlení. Pomocí hypnózy se léčí i deprese a úzkosti. Pomáhá i při zpracování traumatických událostí, kterými pacient prošel. 

Hypnóza pomáhá tam, kde byste to nečekali

Často se hypnotických stavů využívá také k tišení chronických bolestí. Pacient se naučí díky terapeutovi, který s ním při hypnóze pracuje, lépe se vyrovnávat s bolestí a snižovat její intenzitu. Hypnóza pomáhá při nespavosti a poruchách spánku. V poslední době se často využívá také při hubnutí. Využívají ji ti, kteří mají špatné přesvědčení o tom, že dokáží dosáhnout svých cílů. Terapeut v podvědomí dokáže toto negativní přesvědčení změnit a pomoci pacientovi ve své cestě za štíhlou postavou.

Foto: Shutterstock

Autohypnóza: pomoz si sám!

Pomocí relaxačních technik, sugescí a vizualizací se můžete dostat do stavu hypnózy i vy samy. Je však důležité znát cíl, kvůli kterému hypnózu chcete provádět. Vyžaduje to však dlouhodobé cvičení a trénink, abyste dosáhli pozitivních výsledků. Provádí se na místě, kde se cítíte dobře a nejste ničím rušeni. Pomocí hlubokého dýchání se zcela uvolněte, představte si sami sebe na klidném místě, sledujte svůj dech a opakujte si, že jste klidný a uvolněný., V hypnóze potom pracujte se svým podvědomím pomocí sugesce, kdy opakujete pozitivní afirmace a využijte i vizualizaci, při kterých si představte dosažení svého cíle. Potom se pomalu vraťte k normálnímu dýchání a pozvolna otevřete oči.

Foto: Shutterstock, zdroj: Healthline, PubMed, Oprah