Obchody mají připravenou past na zákazníky. Jde o sortiment u pokladny

I když chodíte nakupovat najezení a máte připravený nákupní seznam, obchodníci vás donutí koupit to, co jste původně nechtěli. Ta největší past číhá na každého až u pokladen. 

Schválně, kolikrát jste si přidali jen tak z nudy na nákupní pás zboží z poliček umístěných u pokladen? Jsme si jistí, že se to stalo minimálně jednou každému z vás.

Pozor při nakupování s dětmi

Především se to děje těm, kteří chodí do supermarketů s dětmi. Právě ty totiž většinou takovým lákadlům neodolají. Cítí, že to je poslední možnost, kdy si mohou pořídit něco dobrého a využívají zaneprázdněnosti rodičů, kteří si většinou musí připravovat tašky, hledat peněženky, vyndávat zboží na pás a na ohlídání dítka už nezbývá prostor. 

Past číhá i u samoobslužných pokladen

Drobné a většinou nezdravé sladkosti se pomalu ale jistě přesouvají i k samoobslužným pokladnám, které ještě nedávno tento sortiment nenabízely. Takže už i tady na vás prodejci útočí a v podstatě nutí ještě něco přidat k nákupu. Málokdo těmto pastěm dokáže odolat pokaždé a přihodí k nákupu ještě nějakou drobnost, jako jsou žvýkačky, lízátko, malé balení bonbonů a podobně. 

Foto: Shutterstock

Proč je u kas intimní zboží?

U pokladen ale nenajdete jen laskominy. Je tu také intimní zboží, jako jsou prezervativy nebo lubrikační gely. Napadlo vás někdy, proč tomu tak je? Důvod je velmi prostý. Toto zboží podléhá velmi často krádežím, a proto je obchodníci umisťují na místo, kde jsou na očích prodávajícím. Zákazníci se totiž mnohdy stydí si právě toto zboží koupit, a proto ho mnohdy raději strčí do tašky bez zaplacení. 

Jak odolat nákupu věcí, které nechceme? 

Abyste nekupovali zboží, které nechcete, vyzkoušejte tyto rady. Choďte do obchodů bez dětí, pokud je to možné. Dělejte si seznam a držte se ho zuby nehty. Než vyrazíte do obchodu, najezte se. Využívejte samoobslužné pokladny, kde je sortimentu vystaveno méně. Při čekání v řadě u pokladen si raději čtěte něco v mobilu nebo listujte knihou. Věříme, že se vám povede do prodejních pastí nespadnout.

Foto: Shutterstock, zdroj: Kupi