Existuje několik způsobů, jak ohřívat přílohy, jako jsou knedlíky, noky nebo šišky. Vyzkoušejte některý z nich a už nikdy nebudou seschlé a okoralé.
Pokud se vám stává, že jsou vaše knedlíky nebo noky po ohřátí suché či rozbředlé, možná děláte něco špatně. Pokud tyto přílohy špatně ohřejete, mohou ztratit svou vláčnost, drobit či úplně seschnout. Jak tedy na to, aby z nich opět bylo chutné jídlo, na které každý zase dostane chuť?
Klasika našich babiček: ohřev v páře
Ohřívání v páře využívaly už naše babičky a jedná se v podstatě o ten nejlepší způsob, jak knedlíky a noky ohřívat. Kynuté a bramborové knedlíky před ohřevem nakrájejte, ty kulaté včetně ovocných samozřejmě ponechejte vcelku. Chcete-li ohřát knedlíky, které jste právě vyndali z mrazáku, nejdříve je musíte rozmrazit. Nikdy je nedávejte zmrzlé na páru.
Dejte do hrnce přibližně 2 cm vody a rozložte na dno pařák, případně použijte cedník, pokud pařák doma nemáte. Knedlíky na něj umístěte nejlépe tak, aby se navzájem nedotýkaly. Zakryté poklicí je takto ohřívejte po dobu alespoň 3 minut. U knedlíků ovocných a chlupatých buďte opatrní, aby se vám nerozpadly.
Rychlejší způsob představuje mikrovlnka
Pokud chcete knedlíky ohřát rychle, můžete tak udělat v mikrovlnné troubě, ale nikdy je nezapomeňte předem vložit do igelitového sáčku a pokapat trochou vody. Knedlíky budou ohřáté během minutky. Jestli je máte mražené, nemusíte je předem ani rozmrazovat, jen je nechte ohřívat o něco déle. Bude to chtít alespoň 5 minut na nejvyšší možný výkon, který vaše mikrovlnka zvládne.
Z pánve budou křupavé
Přílohové knedlíky, noky a šišky můžete také ohřát na pánvi, ale rozlučte se u nich s jemností a vláčností. Na pánvi se k nim musí přidat nějaký tuk, a tím po ohřívání získají křupavost. Někomu to vyhovuje, jinému už ne. Takto se dají ohřívat různé druhy knedlíků i noků, které se podávají k masu.
Foto: Shutterstock, zdroj: Apetitonline, Dianesrestaurant, Cookscrafter