Bábovka z hrnečku. Hotová je za tři minuty, ideální pro nečekané návštěvy

Pokud vás přepadne nečekaná návštěva, připravte ji toto rychlé sladké pohoštění. Bábovka z hrnečku je nadýchaná a lahodná a hlavně je během okamžiku na stole.

Hrnečkové recepty

Hrnečkové recepty jsou velmi oblíbené právě proto, že zaberou minimum času. Každá hospodyňka jistě už vyzkoušela například knedlík z mikrovlnky, který se také připravuje smícháním ingrediencí v hrnečku a poté se jen několik minut ohřívá. S hrnkovou bábovkou je to velmi podobné. Je potřeba mít doma jen základní suroviny a rychlé pohoštění máte hotové raz dva.

Co budete potřebovat na hrnkovou bábovku

Na luxusní rychlou bábovku si nachystejte jen moučkový cukr, mléko, vejce, olej, prášek do pečiva a polohrubou mouku. Nic víc není třeba. Smíchejte 2  lžíce mouky, 2 lžíce moučkového cukru, půl lžičky prášku do pečiva a pokud chcete, tak můžete přidat ještě 2 lžíce kakaa. Do této sypké směsi rozklepněte jedno vejce, přidejte 1 lžíci oleje a 1 lžíci mléka. Pořádně promíchejte, vložte do mikrovlnné trouby a pusťte ji na plný výkon. Nechte prohřívat cca dvě minuty a vaše jedinečná bábovka je hotová. Pro jistotu ale zkontrolujte, zda není syrová, protože každá mikrovlnka hřeje trochu jinak. Vezměte klasickou špejli a zjistěte, zda těsto lepí. Pokud nelepí, máte opravdu hotovo. V opačném případě přidejte ještě alespoň půl minuty ohřevu.

Foto: Shutterstock

Jak dovést bábovku k dokonalosti?

Někomu postačí posypat bábovku jen moučkovým cukrem, můžete ji však ještě více zdokonalit díky zdobení. K bábovce se hodí vanilkový pudink nebo domácí sladká šlehačka. Tuto mini bábovku můžete také polít čokoládovou polevou a navrch umístit ovoce. Fantazii se meze nekladou. Velmi snadno tak z obyčejného dezertu získáte zákusek hodný cukrárny. 

Foto: Shutterstock, zdroj: Toprecepty, Apetitonline