Pokud patří moučníky s nadýchaným krémem mezi vaše nejoblíbenější, vyberte si některý z těchto fantastických krémových řezů. Některé voní po vanilce, jiné jsou tvarohové, ale v ústech se všechny jen rozplývají. Jejich příprava nebývá ani nijak složitá.
Chcete-li překvapit návštěvu opravdu lahodným dezertem ke kávě, máme pro vás skvělý tip. Připravte dezert plný vynikajícího krému. Takových dezertů je celá řada a všechny jsou díky sladkému krému naprosto dokonalé. S krémovými řezy zkrátka nemůžete šlápnout vedle. Níže najdete tipy na ty nejlepší.
Upečte slavný Cremeschnitte
Možná jste tento název už slyšeli. Je známý také jako kremeš, krémeš nebo kremešnyt. Pod všemi těmito názvy se skrývá dezert, který je v Evropě velmi oblíbený. Původem je údajně z Balkánu a cukráři po celém světě si ho přizpůsobují k obrazu svému. Budete na něj potřebovat dva plátky listového těsta, mezi které dáte nadýchaný krém připravený z vyšlehaných žloutků a vanilkového lusku. Možné je také použít krém z vanilkového pudinku. U nás je tento dezert známý jako žloutkové řezy.
Foto: Shutterstock
Míša řezy potěší každého
Děti i dospělé vždy potěšíte Míša řezy. Upečte si nejdříve kakaový piškot a na něj potom rozetřete silnou vrstvu tvarohového krému. Ten získáte smícháním měkkého tvarohu, moučkového cukru a másla. Necháte v lednici odpočinout dvě hodiny a slavný dezert po vzoru oblíbeného nanuku je na světě.
Klasika v podobě nadýchaných Florida řezů
Pokud Florida řezy doma ještě nepečete, tak věřte, že až je ochutnáte, budou na vašem stole velmi často. Piškot, krém a sníh – to je zkrátka tak lahodná kombinace, že se jí dá jen stěží odolat. Nejdříve připravíte kakaový piškot, na který rozetřete hutný sladký krém. Pomyslnou třešničkou na dortu je u tohoto dezertu nadýchaný sníh, který se nakonec opaluje cukrářskou pistolí.
Foto: Shutterstock, zdroj: wikipedia, Mission-food