Skladujete máslo v lednici, ale když ho chcete okamžitě použít, je tvrdé jako kámen a nejde namazat na pečivo? Poradíme vám jeden trik, jak docílit toho, aby změklo v cuku letu.
Budete potřebovat jen sklenici a vodu
Milujete čerstvé křupavé pečivo namazané máslem? Spěcháte domů z pekárny a těšíte se, až se do namazaného pečiva zakousnete a v tom nastane problém. Máslo z lednice je ledové a na křehoučké pečivo rozetřít prostě za žádnou cenu nejde. Mnoho lidí dělá to, že si ho předem vyndá z lednice a začne ho používat až ve chvíli, kdy změkne. To ale může trvat zatraceně dlouho. Někdo také na kuchyňské lince nechává kousek másla stále po celý den, aby mohlo být kdykoliv k použití. Existuje ale ještě jedna možnost, díky které budete moci máslo uchovávat v ledničce a i tak bude k použití ve velmi krátké době. A postačí vám k tomu obyčejná voda a sklenice.
Fígl s horkou vodou
Nebojte se, nebudete máslo nořit do vařící vody. Vezměte si sklenici, do které se vám vejde máslo a naplňte ji horkou vodou. Nechte ji chvíli stát, aby se sklenice pořádně zahřála. Máslo si připravte na kuchyňskou linku a vyjměte ho z obalu. Horkou vodu ze sklenice vylijte a skleničku ještě vařící přiklopte na máslo. Budou vám stačit necelé dvě minutky a můžete máslo krájet a pohodlně mazat na vaše křehoučké čerstvé pečivo.
Foto: Shutterstock
Jsou tu ještě další možnosti
Pokud máte máslo opravdu tvrdé, můžete ho nastrouhat na hrubém struhadle nebo udělat pomocí škrabky tenoučké plátky. Ty pak můžete rovnou položit na pečivo a po chvilce rozetřít. Dobrým trikem je také použití teplého nože. Stačí vzít nůž a chvíli na něj lít vařící vodu nebo ho do ní ponořit. Tímto nožem můžete krájet máslo, které vám bude během krájení hezky měknout. Když uděláte pár menších kostek, brzy bude máslo použitelné. Jen je potřeba před každým krájením nůž znovu prohřát.
Zdroj: YouTube
Foto: Shutterstock, zdroj: Food-hacks.wonderhowto, TastingTable