Honí vás mlsná, ale představa, že v parném dni zapínáte troubu, vás příliš neláká? Potěšte svoje chuťové pohárky a dopřejte si některý z nepečených moučníků. Nepečené dezerty jsou snadné na přípravu a v létě vás dokáží i příjemně osvěžit.
Připravte si zákusek jen ze 4 surovin
Připravte si piškotovou buchtu. Kvůli tomuto zákusku nemusíte běžet do obchodu pro spoustu surovin. Vystačíte si jen s tím, co máte doma ve špajzu. Na přípravu dezertu potřebujete piškoty, 4 zakysané smetany, vanilkový cukr a kompotované, nebo čerstvé ovoce. Vyložte dortovou formu potravinovou fólií a naskládejte na ni piškoty. Do zakysané smetany vmíchejte vanilkový cukr dle chuti a část této směsi poté přendejte na piškoty, a navrstvěte ovoce. Tato patra opakujte do té doby, dokud budete mít smetanu. Pamatujte ovšem na to, že poslední vrstva musí být piškotová. Jakmile máte dezert hotový, přikryjte ho potravinovou fólií a dejte ho ztuhnout alespoň na dvě hodiny do lednice.
Lehký jablečný zákusek
Pokud máte rádi jablka, tento recept je přímo pro vás. Oloupejte a nastrouhejte kilo jablek, která vložíte do hrnce a přidáte k nim lžičku rumu, osm lžic cukru a dvě lžíce citronové šťávy. Zalijte hrnkem vody a nechte dusit na mírném ohni po dobu patnácti minut. V jiné míse si smíchejte 400 mililitrů vody se 2 vanilkovými pudinky a nalijte k podušeným jablkám. Takto směs vařte dalších deset minut a nezapomeňte na stálé míchání. Dortovou formu si mezitím vyložte fólií a vyskládejte na ni piškoty. Pro intenzivnější chuť můžete piškoty namáčet v kávě. Na piškoty nalijte třetinu jablečné směsi a poté ji přiklopte opět piškoty a proces zopakujte. Dezert zakončete jablečnou směsí a nikoliv piškoty, jak tomu bylo v předchozím receptu. Dezert vložte do lednice na několik hodin ztuhnout, aby se vám dobře krájel a příjemně vás osvěžil.
Foto: Shutterstock, zdroj: iprima, prozeny