Kung pao je oblíbené jídlo, které známe z asijský restaurací. Je typické svou vyváženou chutí a použitými ingrediencemi. Máte ho rádi? Nemusíte kvůli němu chodit každý týden do čínské restaurace. Kung pao hravě zvládnete připravit sami. Dochutíte si ho dle vlastní chuti a na své si tak přijde celá rodina, kterou můžete pohostit chutným a rychlým obědem. Chcete si ho připravit doma tak, aby mu nechyběla jedinečná chuť, za kterou jsou zodpovědné kvalitní ingredience a vyvážená kombinace koření? Uvařte si kung pao podle následujícího receptu a jiné už chtít nebudete.
Základní ingredience na kung pao
Charakteristickou chuť dávají kung pau pikantní ingredience, jako jsou sušené chilli papričky, česnek, zázvor a sečuánský pepř. Na dochucení se přidává umeocet, sójová omáčka a arašídy. Ač se kung pao připravuje především z kuřecího masa, můžete si ho uvařit i s krevetami nebo na bezmasý způsob s tofu, případně i s květákem.
Jak připravit kung pao
Připravit kung pao s jeho typickou pikantní a sladkoslanou chutí není složité. Stačí jen vyváženě zvolit použité ingredience. Maso nakrájejte na kostičky a naložte ho do marinády ze sójové omáčky, rýžového vína a kukuřičného škrobu. Přidejte koření. Poté marinovanou směs zprudka opečte na wok pánvi a na závěr přidejte jarní cibulku a arašídy. Kung pao dochuťte umeoctem, sójovou omáčkou a cukrem dle vašeho mlsného jazyka. Podávejte s rýží nebo rýžovými nudlemi.
Kung pao po česku
Máte rádi kung pao, ale nemáte doma všechny potřebné suroviny? Recept si můžete upravit dle ingrediencí, které máte doma. Jestli nemáte rýžové víno, můžete použít jakékoliv jiné víno nebo ho úplně vynechat. Kyselou chuť umeoctu nahradíte vinným nebo lihovým octem, případně citronovou šťávou. Typickou chuť sečuánského pepře sice plně nenahradíte, ale přiblížíte se jí čerstvě namletým čerstvým pepřem.
Foto: Shutterstock, zdroj: CafeDelites, onceuponachef