Připravte si výborný “mug cake” ke snídani. Dostanete do sebe spoustu vlákniny a bílkovin

Vynikající snídani si můžete připravit v podobě lahodného a výživného moučníku plného potřebných živin. Přesně takový je ovesný “mug cake”. 

“Mug cake” představuje moderní snídani, která se u vás doma zabydlí díky své jednoduchosti a rychlosti přípravy. Navíc obsahuje samé zdravé věci, které vám hned po ránu dodají potřebnou energii. 

Bílkoviny a vláknina na prvním místě

“Mug cake”, který vám chceme představit, se připravuje z vejce, tvarohu a ovesných vloček. Je to tedy pokrm bohatý na bílkoviny a vlákninu. Zamilují si ho sportovci a všichni, kteří se snaží o zdravý životní styl a hlídají si svojí váhu. Okamžitě díky němu zaženete hlad a pocit sytosti vám vydrží po dlouhou dobu. “Mug cake” proto představuje ideální snídani.

Moučník bez mouky a pečení

Tento “mug cake” se připravuje velmi snadno, během pár minut ho máte hotový a stačí vám k tomu jen hrnek, mikrovlnná trouba a pár ingrediencí. Použijte hrnek, který je vhodný do mikrovlnné trouby a naplňte ho z poloviny ovesnými vločkami, přimíchejte jedno vejce, ¼ šálku tvarohu, lžičku medu, půl lžičky prášku do pečiva a špetku soli. Vše promíchejte a vložte do mikrovlnné trouby. Na její nejvyšší výkon nechte ohřívat po dobu 1 až 2 minut a máte hotovo. Nechte “mug cake” vychladnout, vyklopte a můžete podávat. Dejte si k němu ořechy nebo čerstvé ovoce a máte na stole vydatnou a zdravou snídani.

Foto: Shutterstock

Plusové body pro “mug cake”

Kromě vysokého obsahu bílkovin a vlákniny má tato snídaně nízký obsah nasycených tuků a naopak obsahuje nenasycené tuky, které jsou zdraví prospěšné – podporují funkci srdce a cév. Vločky navíc zlepšují trávení,  pomáhají k dobré funkci střev a růstu střevní mikroflóry. Udržují stabilní hladinu glukózy v krvi a zajišťují dlouhodobý pocit sytosti. Potřebujete ještě více důvodů, proč zařadit tuto vynikající snídani do svého jídelníčku?

Foto: Shutterstock, zdroj: BBCGoodfood, Tastesbetterfromscratch