Pokud vás na drožďové pomazánce odrazuje její typické aroma, vyzkoušejte tento recept. Takto připravená krémová pomazánka z droždí vás svou chutí nadchne tak, že ji budete připravovat i pro své přátele.
Snadný postup s minimálním množstvím ingrediencí
Na vynikající kvasnicovou pomazánku si připravte 4 kostky droždí, lžíci másla, 1 cibuli, 2 vejce, sůl a pepř. Postup je velmi jednoduchý. Cibuli nakrájejte na jemné kostičky a smažte na másle dozlatova. Tento proces zabere cca 3 minuty. Rozdrobte droždí a přidejte ho k cibulce. Dochuťte solí a pepřem. Míchejte na ohni, dokud nezačne droždí vonět a nevznikne vám hladká hmota. Potom do této směsi vyklepněte vejce a za stálého míchání ho nechte srazit. Pomazánku máte hotovou.
Na servírování si dejte záležet
Především v případě, že chystáte tuto pomazánku jako pohoštění pro přátele nebo rodinu, si dejte záležet na tom, na co ji namažete a jak tuto lahůdku ozdobíte. Vybírejte si velmi kvalitní pečivo. Volte křupavé bagety, čerstvý domácí chleba, domácí rohlíky nebo tmavý chleba se semínky. Namazané pečivo můžete ozdobit nakrájenou jarní cibulkou, řeřichou nebo klidně pažitkou. Skvěle se k drožďové pomazánce hodí také mladé klíčky.
Co obsahuje droždí
Droždí je plné cenných aminokyselin, vitamínů a minerálních látek. Obsahuje především vitamíny skupiny B, jako je například B1, který podporuje činnost srdce, mozku i nervové soustavy. B2 pro změnu blahodárně působí na zdraví pokožky, zlepšuje zrak a napomáhá správnému trávení. Droždí také pomáhá lidem, kteří trpí nespavostí. Vitamín B12 společně s niacinem produkují serotonin, který stojí za naší dobrou náladou a klidným nerušeným spánkem. Potřebujete ještě další důvody, proč si tuto pomazánku čas od času dopřát?
Foto: Shutterstock, zdroj: Apetitonline, Cooklikeczechs