Taky máte problém sehnat recept na buchtu, kterou připravíte snadno, rychle, a přitom levně? Tak to vás potěšíme. Tahle lahodná tvarohovo-kakaová buchta je to pravé pro vás. Neznám nikoho, komu by nechutnala. A zvládne ji i úplný začátečník.
Ingredience
Na těsto si nachystáme:
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 sáček prášku do pečiva
- 1 hrnek cukru
- 2 lžíce kakaa
- 1 a ¼ hrnku mléka
- ¾ hrnku oleje
- 2 vejce
Na náplň si připravíme:
- 500 g měkkého tvarohu
- 1 vanilkový cukr
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 1 vanilkový puding v prášku
- 2 vejce
Postup přípravy
Nejprve si můžeme připravit náplň. Do mísy smícháme tvaroh s vejci, cukrem, pudinkovým práškem a trochou mléka. Zbytek mléka postupně přiléváme za stálého míchání či šlehání elektrickým šlehačem. Pak necháme náplň chvíli odpočívat a jdeme se vrhnout na přípravu těsta.
V další míse nejprve smícháme všechny sypké suroviny, které do těsta potřebujeme, to znamená hladkou mouku, cukr, kakao a prášek do pečiva Poté přidáme vejce, olej a 1 hrnek mléka. Poctivě promícháme, klidně si můžeme zase pomoci ručním šlehačem.
A jde se péct
Nyní si nachystáme plech. Pro toto množství těsta je ideální plech o rozměrech 38×26 cm. Plech vyložíme pečicím papírem a nalijeme na něj ¾ těsta, které rovnoměrně rozetřeme po celé ploše. Na těsto pak nalijeme všechnu tvarohovou náplň. Nelekejte se, když bude řídká, klidně se může do těsta zanořit, o to chutnější bude výsledek. Nakonec ještě přidáme do zbytku těsta ¼ hrnku mléka, důkladně zamícháme a umělecky nalijeme na vrch buchty.
Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 30 – 40 minut. Po upečení necháme vychladnout, krájíme a podáváme. Dobrou chuť a doufejte, že vám zbyde kousek buchty do zítřka, protože nejspíš se po ní jen zapráší.
Foto: Shutterstock, zdroj: EdunClub,YouTube