Radek Kašpárek je známý český kuchař, šéfkuchař pražské restaurace Field. Vzhledem k tomu, že má děti, tak některá z jídel, která učí běžné lidi vařit na internetu, jsou vhodná i pro nejmenší. Stejně je tomu i s úžasnou, zdravou, sytou a hustou rajčatovou polévku. Udělejte ji na večeři svým nejmenším. Je plná zdravých věcí a veselých barviček.
Co budeme potřebovat?
- dětské těstoviny (zvířátka)
- 400 g rajčat v plechovce
- mrkev
- cuketa
- řapíkatý celer
- rostlinný olej
- zeleninový vývar
- mléko
- 200 g mraženého sekaný špenát
- 2 vejce
- mouka
- sůl
- parmezán
- nasekaná bazalka
- olivový olej
Příprava polévky
Cuketu, mrkev a řapíkatý celer nakrájíme na kostičky a orestujeme na troše rostlinného oleje. Mezitím si dáme vařit dětské těstoviny. Jakmile je zelenina orestovaná tak, že neztrácí barvu, ani tvar, přidáme k ní rajčata z plechovky, osolíme a nastavíme zeleninovým vývarem.
Foto: Shutterstock
Příprava špenátového kapání
Do polévky si vyrobíme také domácí špenátové kapání. Smícháme mražený sekaný špenát, 2 vejce, přilijeme trochu mléka, osolíme, opepříme a přisypeme tak akorát hladké mouky. Ze špenátové hmoty uděláme noky tak, že ji protlačíme přes sítko do vroucí vody. Následně scedíme noky i těstoviny. Prolijeme studenou vodou, aby se nic neslepilo.
Finální úpravy
Úplně na konci do kastrolu s polévkou přidáme kapání a těstoviny. Minutku povaříme, ne déle, aby se nám noky nerozvařily. Nabereme na talíř, nastrouháme do polévky trochu parmezánu a nasypeme čerstvou bazalkou. Můžeme ještě kápnout pár kapek olivového oleje.
Foto: Shutterstock, zdroj: YouTube, toprecepty