Skvělé maďarské palačinky bez náplně. Doslova si je zamilujete

Honí vás mlsná? Vyzkoušejte tyto lahodné palačinky, jejichž recept pochází z Maďarska. Budete překvapeni, jak jsou lahodné i bez toho, aby se do nich dávala nápň. 

Pokud si myslíte, že palačinky bez náplně jsou fádní a obyčejné, možná budete překvapeni, až ochutnáte tuto legendární maďarskou pochoutku. Maďarské palačinky na první pohled vypadají velice obdobně jako naše palačinky, které běžně doma připravujeme jako zaručený a rychlý moučník především dětem. Přeci jen se však liší. Mají totiž jednu ingredienci, kterou my v palačinkách nepoužíváme. Díky ní jsou maďarské palačinky nadýchané, křehké a jen se rozplývají na jazyku. Tou surovinou je klasická sodovka. 

Minerálka zaručí křehkost palačinek

Klasická sodová voda, nebo minerální voda je ingredience, která se používá do maďarských palačinek místo mléka. Díky tomu je těsto úžasně křehké a pevné zároveň a je lahodné i bez jakékoliv náplně. Zapomeňte na marmelády, pudinky, čokoládové polevy i tvaroh. Maďarské palačinky jsou nejlepší samotné, jen lehce posypané cukrem, případně skořicí a zakápnuté citronovou šťávou. Není to však tak, že byste ani v restauracích nenarazili na palačinky plněné. Často máte na výběr, zda si ji dáte samotnou nebo plněnou třeba speciální ořechovou náplní.

Foto: Shutterstock

Připravte si maďarské palačinky doma

Recept na tyto skvělé palačinky je velmi jednoduchý. Potřebujete jen mouku, vejce, minerální vodu a špetku soli. Vše smíchejte a nechejte těsto na chvíli odpočinout. Potom smažte na rozpáleném oleji nebo másle stejně jako palačinky, které připravujete doma běžně. S palačinkami v Maďarsku je to stejné jako u nás. Univerzální recept na ně v podstatě neexistuje a spíš se dědí z generace na generaci. Recepty se liší poměrem ingrediencí v těstě, někdo dělá tenčí, jiný silnější. Udělejte si je zkrátka podle sebe. My jsme si jistí, že se tento recept ve vaší kuchyni velmi rychle zabydlí.

Foto: Shutterstock, zdroj: Labuznik