Máte rádi palačinky? Přinášíme vám jeden speciální recept na úžasně vláčné palačinky, které se jen rozplývají na jazyku.
Palačinky milují nejen děti. Ty si je rády dávají na sladko s marmeládou, nutellou nebo tvarohem. Mnoho dospělých zase dává přednost slané variantě se špenátem, šunkou nebo sýrem. Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv náplň, vždy je důležité také připravit výborné těsto. Vyzkoušejte palačinky z tohoto těsta, do kterého se přidává zakysaná smetana. Budete se divit, jak budou vaše palačinky lahodné.
Mouka, mléko, vejce je základ
Základní lité těsto, ze kterého se palačinky dělají, je mouka ,mléko a vajíčko. Někdo dochutí skořicí, solí nebo cukrem. My vám představujeme těsto, do kterého se přidává zakysaná smetana a perlivá minerálka.
Palačinky z těsta se zakysanou smetanou
Na tyto vynikající palačinky budete potřebovat 200 g zakysané smetany, 150 ml perlivé minerálky, 2 vejce, 1,5 hrnku hladké mouky, 4 lžíce cukru, špetku soli, půl lžičky skořice, lžičku rumu a lžíci citronové kúry. Do smetany přilijte minerálku, přidejte vejce a rum. Rozmíchejte metličkou a přisypejte suché přísady. Takto vzniklé těsto je potřeba nechat odležet. Dejte mu čas alespoň půl hodiny, než se všechny ingredience dokonale spojí ve vláčné těsto.
Foto: Shutterstock
Smažení a náplň
Palačinky se smaží na oleji. Nedávejte ho ale na moc, stačí nalít trošku na rozpálenou pánev. Palačinky se vám nebudou přilepovat a krásně je na malém množství tuku osmažíte do zlatova. Nedělejte ani moc silnou vrstvu, snažte se o co nejtenčí, aby se co nejvíce podobaly známým francouzským palačinkám, které jsou opravdu tenoučké.
Tyto palačinky jsou lahodné s marmeládou, sluší jim šlehačka a zdobení sezónním ovocem, nebo takovým, které máte po ruce nebo v mrazáku. Nechte si chutnat!
Foto: Shutterstock, zdroj: TopRecepty