Máte za dveřmi nečekanou návštěvu a nemáte jí co nabídnout? Usaďte vzácné hosty do obýváku a zatímco jim budete připravovat kávu, upečte i lahodný čokoládový dort, jehož příprava vám nezabere víc než deset minut a návštěva bude nadšená. Jak na jeho přípravu se dozvíte na řádcích níže.
Netradiční dort upečete na pánvi
Ano, čtete správně. Na tenhle rychlý dortík není potřeba zapínat troubu a zašpinit spoustu nádobí, ale připravíte ho za pár minut na pánvi. Jedná se o jednoduchý, ale skvělý zákusek, který vám přijde vhod, když vás nebaví stát hodiny u plotny, nebo potřebujete připravit nějakou dobrotu opravdu hodně rychle. Vaříte rádi i v mikrovlnné troubě? Tak to z tohoto dortíku budete úplně u vytržení.
Jak na přípravu čokoládového dortu
Na přípravu tohoto dezertu není potřeba dlouhý seznam ingrediencí. Je jich jenom pár a všechny určitě najdete doma. Na korpus si připravte 30 gramů másla, 25 gramů kakaa holandského typu, 70 gramů cukru, 40 gramů hladké mouky, vejce, čtvrt lžičky jedlé sody a 60 mililitrů mléka.
Máslo nechte rozpustit na připravené pánvi, přidejte kakao a míchejte metličkou, dokud se nerozpustí. Takto postupujte se všemi zbývajícími ingrediencemi. Tekutou směs v pánvičce přikryjte poklicí a nechte na sporáku na malém plamenu vařit asi deset minut. Po uplynutí této doby zkontrolujte špejlí, jestli je dort hotov. Jakmile je dort hotový, nechte ho vychladnout.
Dodejte dortu šmrnc krémovou polevou
Dort můžete podávat jen tak třeba se šlehačkou, ale mnohem lepší je, když moučník na několika místa propícháte špejlí a nalijete na něj trochu mléka smíchaného s kakaem, které se do těsta vsákne. Poté si připravte polevu smícháním 200 mililitrů smetany ke šlehání a 200 gramy rozpuštěné čokolády nebo Nutelly. Nechte chvíli ztuhnout při pokojové teplotě, aby byla poleva mírně tekutá. Hotovo? Můžete nakrájet a začít podávat. Přejeme vám dobrou chuť.
Foto: Shutterstock, zdroj: cooking.nytimes.com