Máte rádi hrnkové recepty? Toto je jeden z nich! Udělejte si výtečný dvoubarevný koláč. Během několika málo minut a s minimem surovin vykouzlíte vynikající pochoutku ke kávě něbo pro neočekávanou návštěvu. Pokud máte doma tvaroh, můžete začít s kouzlením. Přinášíme vám recept na rychlý dezert z tvarohu, kvůli kterému nemusíte vyndavat ani váhu. Tento koláč se totiž odměřuje na hrnky.
Hrnek místo váhy
Pokud máte recept, u kterého se odměřují surovin na hrnky, lžíce a lžičky, pamatujte si, že se vždy mluví o zarovnaném množství. Jestliže je tedy uveden jeden hrnek mouky, musíte vzít hrnek, který máte třeba na čaj a moukou ho naplnit až po jeho okraj. Stejně tak je to se lžící a se lžičkou.
Litý hrnkový koláč ze dvou částí
Hrnkové recepty se většinou týkají velmi jednoduchých receptů a nejinak je tomu u tohoto litého koláče. Jedná se o velmi jednoduchý recept, který zvládne opravdu každý. Ve finále bude dvoubarevný, musí se tedy připravit dvě části. Na první, kakaovou, si připravte 2 hrnky hladké mouky, jeden prášek do pečiva, hrnek cukru, dvě lžíce kakaa, 1,25 hrnku mléka, 0,75 hrnku oleje a 2 vejce. Kypřící prášek pořádně promíchejte s moukou a všechny ingredience smíchejte dohromady metličkou nebo mixérem, aby vám vznikla kompaktní hmota. Vylijte ji na vymazaný a pomoučený plech, ale trochu těsta si ponechejte na konec.
Díky tvarohu nebude dezert suchý
Tvaroh dodá šťávu každému koláči nebo buchtě. Často se do koláčů dává právě proto, aby nebyly suché a nedrolily se v ústech. Připravte si 500 g měkkého tvarohu a přidejte celý vanilkový cukr, hrnek krystalového cukru a balíček vanilkového pudinku. Potom už jen stačí hrnek mléka a dvě vejce. Vymíchejte dohladka a přelijte křížem krážem touto směsí kakaovou část. Na konec použijte ještě zbytek kakaového těsta, kterým dozdobte zbytek koláče. Předehřejte si troubu na 180 °C a pečte přibližně 35 minut. Po uplynutí této doby máte lahodný sladký moučník hotový. Nechte si chutnat.
Foto: Shutterstock, zdroj: Apetitonline