Také si nejlépe vychutnáte kávu s nějakým sladkým dezertem? Máme pro vás tip na lahodný tvarohový moučník, který vás rozhodně nezklame. Je jednoduchý na přípravu a výsledek je famózní.
Tvarohovým dezertům málokdo odolá
Tvaroh je jedna z potravin, která dodává dezertům vláčnou a jemnou chuť. A tvaroh je také základní ingrediencí v našem úžasném moučníku ke kávě, který vám chceme představit. Ten se skládá z piškotu, tvarohové náplně a čokoládové polevy. Tímto dezertem se rozhodně nemusíte stydět pohostit ani vzácnou návštěvu. Jdeme na to!
Nejdříve upečte piškot
Na piškot si připravte 4 vejce, 150 g cukru krupice, 120 g hladké mouky, lžičku prášku do pečiva a špetku soli. V jedné míse vyšlehejte bílky se solí do tuhého sněhu a v další vyšlehejte žloutky s cukrem. Ke žloutkové směsi pomalu přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmíchejte ušlehaný sníh. Pečte na vymazaném plechu v troubě na 180 °C cca 20 minut a po upečení nechte piškot zcela vychladnout.
Jak na tvarohovou náplň
Tím nejlepším na tomto moučníku je tvarohová náplň. Budete na ni potřebovat 500 g měkkého plnotučného tvarohu, 100 g moučkového cukru, 1 vanilkový cukr a 250 ml smetany ke šlehání. Tvaroh vyšlehejte s moučkovým i vanilkovým cukrem. Ze smetany vyšlehejte šlehačku a přimíchejte ji opatrně k tvarohu. Tuto směs poté rozetřete na vychladlý piškot a nechte 1 – 2 hodiny tuhnout v lednici.
Fantastické zakončení: čokoládová poleva
Jako třešnička na dortu u tohoto dezertu skvěle funguje čokoládová poleva, kterou si připravíte ze 100 g kvalitní hořké čokolády a 50 g másla. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni společně s máslem a míchejte dohladka. Nalijte ji na ztuhlou tvarohovou vrstvu a dezert vraťte opět do lednice. Můžete ho i posypat kokosem. Po ztuhnutí polevy můžete tento dokonalý tvarohový dezert podávat. Nechte si chutnat!
Foto: Shutterstock, zdroj: Toprecepty