Vyzkoušejte Nanaimo bar. Úžasný dezert bez jakéhokoliv pečení

Čokoládovo-kokosový dezert původem z Kanady je velmi snadný na přípravu a jeho chuť je naprosto famózní. Připravte tento nepečený zázrak a ohromte rodinu i přátele.

Lahodný dezert z Kanady

Nanaimo pochází ze stejnojmenné vesnice na ostrově Vancouver v Britské Kolumbii, kde se dokonce každoročně konají festivaly zasvěcené tomuto dezertu. Nanaimo patří mezi kanadské kulinářské tradice a podává se i při speciálních událostech. Skládá ze tří částí: sušenkového základu, náplně a čokoládové polevy. Chcete si připravit Nanaimo doma? Jdeme na to, není v tom nic složitého.

Připravte si sušenkový základ 

Budete potřebovat:

  • 240 g drcených sušenek
  • 120 g másla
  • 80 g strouhaného kokosu
  • 60 g vlašských ořechů nebo mandlí
  • 50 g cukru krupice
  • 1 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 5 lžic kakaa

Ve vodní lázni si rozpusťte máslo s cukrem a kakaem a přidejte lehce rozšlehané vejce. Míchejte do zhoustnutí. Poté přidejte vanilkový extrakt, sušenky, kokos a ořechy. Směs napěchujte do pečícím papírem vyložené formy. Ideální by byl čtvercový tvar o rozměrech 20 x 20 cm. Dejte na hodinu do lednice. 

Foto: Freepik

Pusťte se do náplně

Budete potřebovat:

  • 120 g změklého másla
  • 240 g moučkového cukru
  • 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku
  • 3 lžíce mléka

Vyšlehejte v míse změklé máslo a postupně přidávejte moučkový cukr, pudinkový prášek a mléko. Až bude směs hladká, rozetřete ji na základ a opět vraťte na hodinu do lednice. 

Čokoládová poleva nakonec

Ve vodní lázni společně rozpusťte 120 g  čokolády a 2 lžíce másla. Až směs lehce vychladne, polejte jí dezert a rozetřete. Nechte ztuhnout v lednici po dobu cca 30 minut. Až bude dezert pěkně pevný, můžete servírovat. Aby vám čokoláda nepopraskala, nechte ho minutku stát při pokojové teplotě a teprve potom krájejte na čtverce. Pro lepší krájení několikrát nůž namočte do horké vody a usušte. 

Foto: Freepik, zdroj: Allrecipes, Cookingclassy