Všichni milujeme kiwi, protože toto chlupaté zelené ovoce obsahuje spoustu vitamínů a jejich exotická chuť je výborná.
Problém nastává v moment, kdy si chceme kiwi nakrájet, protože při pokusu sundat slupku máme mokré, lepkavé ruce a polovina dužiny se nám stejně nepovede dostat ven.
Naučte se jak se ušetřit trápení s tímto jednoduchým trikem:
Název podle druhu ptactva?
Věděli jste, že toto ovoce je pojmenováno po ptáku kiwi z Nového Zélandu? My ne! Chlupaté ovoce prý vypadá trochu jako kulaté bříško ptáka kiwi.
Kiwi je velmi zdravé a má nízký obsah kalorií. Obsahují vitamíny C, B a E. Zejména vitamin C dělá zázraky pro naše zdraví, protože může zabránit nachlazení. Zelené kiwi obsahuje více vitamínu C než pomeranč nebo tři citrony.
Kromě toho kiwi obsahuje hodně vlákniny, která je skvělá pro vaše trávení. Kiwi je jediné ovoce, které obsahuje enzym actinidin. Tento enzym pomáhá tělu rychleji trávit bílkoviny.
Popadněte metličku
“Jak to, že mě to nenapadlo?” si jistě řeknete po přečtení tohoto triku. S něčím tak jednoduchým, jako je právě ruční metlička, kterou většina z nás vlastní, můžete kiwi snadno během pár sekund nakrájet.
Jediné, co musíte nejdřív udělat, je rozříznout ovoce nožem napůl. Pak vezměte metličku a zabodněte ji do kiwi. Otočte ji o 45 stupňů, abyste kiwi rozkrojili na stejné části. Tyto části mají ideální velikost pro ovocný salát nebo si je můžete vzít s sebou na cesty a posvačit.
Pokud nemáte po ruce metličku, můžete kiwi oloupat i lžící. Stačí odříznout horní část slupky, aby vznikl malý otvor. Strčte lžíci dovnitř a jeděte s ní přímo pod slupkou, dokud kiwi nevyklouzne ven.
Foto: Shutterstock, zdroj: Cookinglight