Zdravé palačinky bez mouky. Stačí vám pouze dvě suroviny a vykouzlíte rychlou a chutnou večeři

Je jedno, kolik nám je let. Palačinky chutnají stejně malým dětem i životem ošlehaným dospělákům. Mouka v nich ale být nemusí. Dokonce je lze připravit z chutné sezónní zeleniny. Zkuste nový recept a těšte se na zdravou dobrotu.

Rychlé a pohodlné

Komu by se během příjemných letních i podzimních dnů chtělo vyvařovat a trávit celý den v kuchyni? Palačinky jsou oblíbenou dobrotou, která je známá především rychlou přípravou. Většinou jsme zvyklí na klasickou metodu, kdy se chystají z ušlehaného vejce, mléka a mouky. Samozřejmě ale můžete vyzkoušet i nový postup a objevit zcela nové chutě. Co byste řekli na sezónní zeleninu? Jdeme na to!

Mrkev a cuketa

Pro přípravu receptu budete potřebovat nastrouhat 750 gramů cukety a 250 gramů mrkve. Cuketu můžete strouhat na hrubším struhadle, mrkev naopak najemno. Obě ingredience dobře promíchejte a přidejte sůl. Směs vložte na cedník a nechejte 20 minut pustit přebytečnou šťávu. Ještě základ na těsto ručně vymačkejte, aby nebylo příliš vodnaté.

Foto: Shutterstock

Dochucujeme

I takto je již směs připravená, ale můžete ji ještě ozvláštnit. Do receptu přidejte 150 gramů nastrouhaného sýra a 2 prolisované stroužky česneku. Následně dodejte směsi pevnost a správnou konzistenci, a to pomocí dvou rozšlehaných vajec. A je to.

Smažíme nebo pečeme

Palačinky ze zeleninových ingrediencí můžete smažit na pánvičce, na kterou jste přidali lžíci oleje. Vytvoříte tak několik malých, nebo naopak jednu velkou palačinku. Pro smažení použijte pokličku, aby neunikalo teplo. Nebo zvolte variantu zcela bez tuku. Stačí, když si placičky rozložíte na pečicí papír na plechu a vložíte do středně vyhřáté trouby.

Už se těšíte na sklizňové palačinky? Tuto chutnou dobrotu si můžete dopřát jako vynikající teplou večeři, nebo si s její pomocí ozvláštnit obědové menu.

Foto: Shutterstock, zdroj: Icantbelieveitslowcarb