Palačinky jsou oblíbené téměř po celém světě. Nejen, že se jedná o velice univerzální jídlo, kterým potěšíte prakticky každého, jde také o jeden z nejstarších pokrmů vůbec. Na palačinkách je nejlepší, že je připravíte velmi rychle z pár základních surovin, které máte vždy doma. A každý si může vybrat náplň, která mu nejvíce chutná. I když se palačinky řadí mezi na přípravu nenáročná jídla, možná se vám do nich mnohdy nechce. Míchání surovin v míse, nabírání naběračkou, pokapaný sporák, který pokud neutřete ihned, máte večer o zábavu postaráno. Jestli vás toto vše trápí, musíte vyzkoušet totálně skvělý způsob přípravy palačinek, a to z PET lahve.
Suroviny
Suroviny jsou velmi podobné jako u běžných palačinek.
- 1 hrnek hladké mouky
- 2 hrnky mléka
- 2 vejce
- 1 lžička cukru (možno vynechat)
- 2 lžičky oleje
- špetka soli
Jak na to?
Připravte si prázdnou, suchou, velkou PET láhev. Pomocí trychtýře do ní nasypte všechny suché suroviny, následně nalijte ty tekuté. Láhev dobře uzavřete a důkladně protřepejte tak, aby se všechny suroviny spojily.
Nyní přichází na řadu smažení. Nejlepší je smažit na nerezové pánvi a použít sádlo. Pokud nerezovou pánev nebo sádlo nemáte, nenechte se odradit a rozehřejte na vaší pánvi tuk, na který jste zvyklí. Teď už jen stačí nalévat těsto na pánev přímo z PET lahve. Je to velmi snadné, a dokonce i zábavné. Jakmile osmažíte jednu stranu, palačinku otočte a opečte i druhou.
Výhody
Příprava palačinek tímto stylem je totálně „na pohodu“. Nemusíte složitě míchat, prostě stačí protřepat. Nalévání na pánev je také o něco snazší. A snad nejlepší je, že s těstem nejste schopni udělat nepořádek.
A kdyby vás ani výše zmíněné nepřesvědčilo, tak sledujte. Palačinkové těsto si do plastové láhve můžete připravit už večer, uložit do lednice, a ráno prostě jen vyndáte směs z lednice a naléváte na rozehřátou pánev. Rodina bude jistě nadšená, protože tímto způsobem budou palačinky na stole, než si stihnou protřít oči.
Foto: Shutterstock, zdroj: youtube, kucharkaprodceru, diyjoy